کد خبر: ۲۴۱۶۶
۱۳:۴۰ -۱۰ اسفند ۱۳۹۹

انتقال میوه شب عید به استان‌ها آغاز شد/ عرضه ۲۵ هزار تن مرغ دولتی تا پایان رمضان

قبادی، دبیر کارگروه ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه نمی‌گذاریم گرانی کالا‌های اساسی کام مردم را در روز‌های پایانی سال تلخ کند، ادامه داد: تاکنون حدود ۳ هزار تن مرغ تنظیم بازاری به قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان در کشور توزیع شده و تا پایان ماه رمضان ۲۵ هزار تن دیگر هم عرضه خواهد شد.

میوه شب عید

نشان تجارت - تازه‌ترین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که قیمت خوراکی‌ها نسبت به پارسال حدود ۶۷ درصد بیشتر شده است. این افزایش قیمت‌ها در شرایطی رخ داده که مسئولان ذخایر کالایی کشور را مناسب دانسته و مدعی اند که هیچ جای نگرانی نیست.

این گفته‌ها در شرایطی مطرح می‌شود که از گوشه و کنار کشور مدام اخبار مربوط به گرانی مخابره می‌شود. یک روز گرانی مرغ نقل محافل می‌شود و روز دیگر تخم مرغ. برخلاف آنچه وعده داده شده بود خبری از ارزانی گوشت قرمز نیست. روغن هم در این روز‌های کرونا زده دوباره غایب قفسه‌های فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی شده است. تازه اگر هم یافت شود برای فروشش شرط و شروط گذاشته می‌شود.

حالا، اما با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال نگرانی مردم نسبت به گرانی دوباره کالا‌های اساسی بیشتر شده است. مردمی که گرانی‌های اخیر سفرهایشان را کوچک و کوچک‌تر کرده و رژیم غذایشان را تغییر داده است، آیا دوباره قرار است که طعم گرانی در روز‌های پایانی سال کامشان را تلخ کند.

برای بررسی بیشتر وضعیت بازار‌های مختلف به گفتگو با دبیر ستاد تنظیم بازار نشسته ایم.

عباس قبادی که مثل همیشه اوضاع بازار‌های را متعادل توصیف می‌کند، می‌گوید که قیمت گوشت گوسفندی هم اکنون در سطح بازار به قیمت ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و گوشت گوساله هم به قیمت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان توزیع می‌شود. او همچنین با اشاره به ذخیره سازی ۴۰ هزار تن میوه شب عید، می‌گوید که کار توزیع میوه‌های تنظیم بازار متناسب با نیاز بازار از ۲۰ اسفند در کشور آغاز خواهد شد. متن کامل گفتگوی بازار با دبیر عباس قبادی دبیرکارگروه ستاد تنظیم بازار را در ادامه می‌خوانید:

دولت برای کنترل قیمت‌ها در هفته‌های گذشته به صورت گسترده حدود ۳ هزار مرغ تنظیم بازاری به قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان عرضه کرده است. برنامه ریزی شده که تا پایان ماه رمضان یعنی تقریبا اواخر اردیبهشت ۲۵ هزار تن مرغ دولتی در کشور توزیع شود

معمولا همه ساله در روز‌های پایانی سال تقاضا برای کالا‌هایی همچون مرغ افزایش پیدا می‌کند و قیمت‌ها روند صعودی به خود می‌گیرد. آیا احتمال دارد که در شب عید دوباره قیمت مرغ به ۳۵ هزار تومان برسد؟

دولت برای کنترل قیمت‌ها در هفته‌های گذشته به صورت گسترده حدود ۳ هزار تن مرغ تنظیم بازاری به قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان عرضه کرده است. با توجه به هماهنگی‌هایی که مرغداران و جهاد کشاورزی صورت گرفته این عرضه تا پایان ماه رمضان ادامه خواهد داشت. برنامه ریزی شده که تا پایان ماه رمضان یعنی تقریبا اواخر اردیبهشت ۲۵ هزار تن مرغ دولتی در کشور توزیع شود.

درحالیکه مسئولان وزارت جهاد تولید کشور را مناسب ارزیابی می‌کنند، اما قیمت میوه و صیفی‌جات در بازار چندین برابر قیمتی است که کشاورز عرضه می‌کند. چه تضمینی وجود دارد که گرانی میوه که در هفته‌های گذشته حسابی خبر ساز شده بود، دوباره تکرار نشود؟

از ماه‌ها پبش پیش بینی‌های لازم برای شب عید صورت گرفته و بر اساس اعلام نیاز استان‌ها میوه ذخیره‌سازی شده است. بر اساس آخرین آمار موجود حدود ۴۰ هزار تن میوه برای شب عید ذخیره سازی شده و هیچ مشکلی از این جهت در بازار وجود نخواهد داشت. انتقال میوه ذخیره سازی شب عید به استان آن‌ها آغاز شده و عرضه آن از ۲۰ اسفند در کشور آغاز می‌شود.

میوه‌های تنظیم بازاری با چه قیمتی قرار است در بازار عرضه شود؟

قیمت میوه بر اساس وضعیت بازار و نظام عرضه و تقاضا تعیین خواهد شد. اما بدون شک قیمت میوه‌ها حدود ۳۰ درصد از قیمت‌های معمول در کف بازار پایین‌تر خواهد بود.

بر اساس آخرین آمار موجود حدود ۴۰ هزار تن میوه برای شب عید ذخیره سازی شده و هیچ مشکلی از این جهت در بازار وجود نخواهد داشت. انتقال میوه ذخیره سازی شب عید به استان‌ها آغاز شده و عرضه آن از ۲۰ اسفند در کشور آغاز می‌شود

چرا با وجود اینکه دامداران می‌گویند با انباشت دام در کشور مواجه هستیم، قیمت گوشت قرمز در هفته‌های گذشته افزایشی شده بود؟

مهم این است که هم اکنون تعادل به بازار بازگشته است. بعد از رشد قیمت گوشت قرمز در هفته‌های گذشته عرضه مستقیم آن در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون رشد قیمت آن به نوعی مهار شده است.

درست است که قاچاق دام زنده موجب افزایش قیمت گوشت شده بود؟

من هم این خبر را شنیدم، ولی به نظرم منبع آن موثق نیست. هم اکنون نه تنها هیچ کمبودی نداریم بلکه دام موجود حتی بیش از نیاز کشور است. بر اساس آمار اعلامی از طرف وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید گوشت قرمز تا پایان سال ۹۹ به رقم ٨٨٠ هزار تن می‌رسد. جدای از این حجم گسترده‌ای کالای اساسی وارد کشور شده است. بر اساس آمار اعلامی از طرف گمرک طی دو ماه اخیر، چهار میلیون تن کالا‌های اساسی از بنادر کشور تخلیه شده و حدود همین میزان نیز موجودی کالا‌های اساسی در بنادر است که این میزان منهای کالا‌های در حال ورود و موجود در کشتی‌ها است. از ابتدای سال تاکنون ۲۱ میلیون تن کالا به ارزش ۱۰ میلیارد دلار وارد کشور شده است. اجازه نمی‌دهیم که گرانی مواد غذایی کام مردم را در روز‌های پایانی سال تلخ کند.

با توجه به فراوانی که شما به آن اشاره می‌کنید، هر کیلو گوشت قرمز باید با چه قیمتی در بازار عرضه شود؟

قیمت منطقی گوشت گوسفندی ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و گوشت گوساله بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان است. اگر واحد صنفی گوشت را بالاتر از این قیمت‌ها عرضه کند، مصداق گران فروشی است و باید با آن برخورد شود.

با توجه به افزایش تقاضا در روز‌های پایانی سال آیا عرضه و ذخایر جوابگوی نیاز بازار است؟

با توجه به تمهیدات اندیشیده شده قیمت گوشت تا پایان سال در همین رنج باقی خواهند ماند. ضمن اینکه برای کنترل قیمت‌ها عرضه ۱۰ هزار تن گوشت منجمد وارداتی و داخلی در بازار عرضه خواهد شد.

منبع: بازار
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون